Известие

Collapse
No announcement yet.

шум!!лагер"първичен вал"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• шум!!лагер"първичен вал"

Здравеите имам проблем,гаден шум имаго винаги без значение дали е на завои или на прав пат. Маи неса главини а един маистор спомена за ниакакав си лагер на парвичен вал???,вазможно ли е това? а а не са и гуми

еи забравих
    156 1,9jtd 2000г,

Comment

на мен ми мяза на лагера на главината,щото и аз сменях цялата главина заради разбит лагер,но не виеше.дай по точно инфоза проблема
      Mercedes W202 - 200kompressor 99'
      Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
      Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от vlado Покажи съобщение
        Здравеите имам проблем,гаден шум имаго винаги без значение дали е на завои или на прав пат. Маи неса главини а един маистор спомена за ниакакав си лагер на парвичен вал???,вазможно ли е това? а а не са и гуми
        Лагера на първичния вал се познава сравнително лесно ако мотора няма старнични шумове като силно трякащ вариатор стържеща ролка или хидравлична помпа и т.н.
        Сега палиш колата загряваш я добре трябва да загрееш двигателя и по точно маслото в кутията. Маслото на кутията трябва да се загрее добре защото гъстото масло намалява шумовете от лагери и прочие проблеми с увеличени луфтове. След като загрееш добре маслото на СКОРОСТНАТА кутия спираш на тихо място спираш музики вентилатори да е тихо в купето при работещ двигател натискаш и отпускаш педала на съединителя до долу ако при натиснат педал няма шум а при пуснат се появява почти е сигурно че проблема е от въпросния лагер на първичния вал. Нормално е да иам леш чум (все пак се въртят зчбните колела на всички скорости но шума е едва доловим, ако има виене то проблема вероятно е в лагера.
        Ако проблема е само в движение може и диференциал да е проблема там се тества като се дава и връща газта на най високата скорост Но трябва да си с по набит слух.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

ами както казваш ниама виещ шум а а гадно шумене,което не си променя силата дори когато се движа на прав пат пак си го има а в завои си е саштиа шум,и затова ми биаха казвали за лагер на парвичен вал

Comment

ок! дано е само ниакои лагер
            ----------------------
            156 1,9 jtd 00

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              Лагера на първичния вал се познава сравнително лесно ако мотора няма старнични шумове като силно трякащ вариатор стържеща ролка или хидравлична помпа и т.н.
              Сега палиш колата загряваш я добре трябва да загрееш двигателя и по точно маслото в кутията. Маслото на кутията трябва да се загрее добре защото гъстото масло намалява шумовете от лагери и прочие проблеми с увеличени луфтове. След като загрееш добре маслото на СКОРОСТНАТА кутия спираш на тихо място спираш музики вентилатори да е тихо в купето при работещ двигател натискаш и отпускаш педала на съединителя до долу ако при натиснат педал няма шум а при пуснат се появява почти е сигурно че проблема е от въпросния лагер на първичния вал. Нормално е да иам леш чум (все пак се въртят зчбните колела на всички скорости но шума е едва доловим, ако има виене то проблема вероятно е в лагера.
              Ако проблема е само в движение може и диференциал да е проблема там се тества като се дава и връща газта на най високата скорост Но трябва да си с по набит слух.
              Eй,колега-за това ти се кефя на тебе,защото винаго обясняваш търпеливо и подробно,нещо което аз не мога.
              Поздрави от мен.
              Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
              Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от vlado Покажи съобщение
                ок! дано е само ниакои лагер
                ----------------------
                156 1,9 jtd 00
                А като натиснеш педала изчезва ли ако изчезва шума значи е лагера.
                И по добре си потърси кутия втора ръка че тия лагери ако знаеш какво приключение е дока то се намерят а и лагера може да струва около 100лв а като добавиш и труда по смяната и не се знае дали няма и нещо друго повредено. А има и Още нещо ако не си сменял съединител ще е добре да се подготвиш и за неговата смяна така и така ще се сваля кутията.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

ами когато не е в движение ниама шум,дори и да натискам педал
                  -----------------
                  156 1,9 jtd 00

Comment

Еми значи може да не е лагер на първичен вал а има ли промяна в звука при движение като даваш и връщаш газта. А ако няма промяна в шума при завой значи и лагери на колелата не са. Пробвай в тързачката теми за виене от предницата няколко пъти съм описвал как се пробва дали е лагера на място с крик.
                    Ако няма промяна на шума при подаване и връщане на газта може и карета да са има ли чаткане при завиване с ниски скороти и доста завъртян волан.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Колега що не си провериш опорния лагер на полуоската?
                      Alfa romeo 156 1.8TS 98г.

Comment

Working...
                      X